Sütőtökös kuglóf

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 5 egész tojás
  • 45 dkg liszt
  • 1 zacskó sütőpor
  • 30 dkg sült, áttört sütőtök
  • 5 dkg cukrozott narancshéj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek víz

Elkészítése:

Előre megsütjük a tököt. Langyosan áttörjük. Kikeverjük a kristálycukrot a szoba hőmérsékletű margarinnal, a vaníliás cukorral és a szétválasztott tojások sárgájával. Beleforgatjuk a kihűlt tökpürét.

Habbá verjük a tojásfehérjét (előmelegítjük a sütőt 170°C-ra). Hozzáadjuk a sütőporral kevert lisztet, apránként a felvert tojáshabot, végül a cukrozott narancshéjat.

Kikent, lisztezett formába öntjük 2/3-ig. Ez vagy 1 nagyobb kuglófformába, vagy 2 őzgerinc
formába elegendő mennyiség. Sütőbe toljuk, tűpróbáig sütjük 30-40 percig (formától függ).

A porcukrot kevés vízzel simára keverjük és rácsorgatjuk a kisült kuglófra.

Tipp:

Narancshéj helyett csokidarabokat is szórhatunk bele.