Hozzávalók:
Elkészítése:
Előre megsütjük a tököt. Langyosan áttörjük. Kikeverjük a kristálycukrot a szoba hőmérsékletű margarinnal, a vaníliás cukorral és a szétválasztott tojások sárgájával. Beleforgatjuk a kihűlt tökpürét.
Habbá verjük a tojásfehérjét (előmelegítjük a sütőt 170°C-ra). Hozzáadjuk a sütőporral kevert lisztet, apránként a felvert tojáshabot, végül a cukrozott narancshéjat.
Kikent, lisztezett formába öntjük 2/3-ig. Ez vagy 1 nagyobb kuglófformába, vagy 2 őzgerinc
formába elegendő mennyiség. Sütőbe toljuk, tűpróbáig sütjük 30-40 percig (formától függ).
A porcukrot kevés vízzel simára keverjük és rácsorgatjuk a kisült kuglófra.
Narancshéj helyett csokidarabokat is szórhatunk bele.