Sütőtökös-diós “kenyér” recept

Hozzávalók:
- 25 dkg sült sütőtök
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 5 dkg méz
- 1 tk sütőpor
- 15 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg durvára tört dió
- 1 tk fahéj
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítése:
A sütőtököt sütőben süssük puhára, majd a húsát szedjük tálba, és villával törjük össze.
A tojást és a cukrot habverővel habosítsuk ki. Adjuk hozzá a sütőtök belsejét, a sütőporral és a fűszerekkel elkevert lisztet, majd forgassuk bele a darált és a durvára tört diót is.
Egy püspökkenyér formát béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt süssük készre. Ha időközben nagyon sülne a teteje, takarjuk le alufóliával. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Hagyjuk kicsit hűlni, majd emeljük ki a formából, és tegyük rácsra amíg teljesen kihűl, majd szeletelhetjük.
Tipp:
Mikor egyszerre több tököt sütök és marad meg belőle, a húsát zacskóba téve lefagyasztom. Tökéletesen működik a recept a fagyasztóból kivett, kiengedett tökkel is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »