Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőtökös-diós “kenyér” recept

Sütőtökös-diós “kenyér”
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg sült sütőtök
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 5 dkg méz
    • 1 tk sütőpor
    • 15 dkg liszt
    • 10 dkg darált dió
    • 5 dkg durvára tört dió
    • 1 tk fahéj
    • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék

    Elkészítése:

    A sütőtököt sütőben süssük puhára, majd a húsát szedjük tálba, és villával törjük össze.

    A tojást és a cukrot habverővel habosítsuk ki. Adjuk hozzá a sütőtök belsejét, a sütőporral és a fűszerekkel elkevert lisztet, majd forgassuk bele a darált és a durvára tört diót is.

    Egy püspökkenyér formát béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a tésztát.

    180 fokra előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt süssük készre. Ha időközben nagyon sülne a teteje, takarjuk le alufóliával. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

    Hagyjuk kicsit hűlni, majd emeljük ki a formából, és tegyük rácsra amíg teljesen kihűl, majd szeletelhetjük.

    Tipp:

    Mikor egyszerre több tököt sütök és marad meg belőle, a húsát zacskóba téve lefagyasztom. Tökéletesen működik a recept a fagyasztóból kivett, kiengedett tökkel is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá