Sütőtökös-diós “kenyér”

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg sült sütőtök
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg méz
  • 1 tk sütőpor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg durvára tört dió
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítése:

A sütőtököt sütőben süssük puhára, majd a húsát szedjük tálba, és villával törjük össze.

A tojást és a cukrot habverővel habosítsuk ki. Adjuk hozzá a sütőtök belsejét, a sütőporral és a fűszerekkel elkevert lisztet, majd forgassuk bele a darált és a durvára tört diót is.

Egy püspökkenyér formát béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a tésztát.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt süssük készre. Ha időközben nagyon sülne a teteje, takarjuk le alufóliával. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Hagyjuk kicsit hűlni, majd emeljük ki a formából, és tegyük rácsra amíg teljesen kihűl, majd szeletelhetjük.

Tipp:

Mikor egyszerre több tököt sütök és marad meg belőle, a húsát zacskóba téve lefagyasztom. Tökéletesen működik a recept a fagyasztóból kivett, kiengedett tökkel is.