Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőtököt sütőben süssük puhára, majd a húsát szedjük tálba, és villával törjük össze.
A tojást és a cukrot habverővel habosítsuk ki. Adjuk hozzá a sütőtök belsejét, a sütőporral és a fűszerekkel elkevert lisztet, majd forgassuk bele a darált és a durvára tört diót is.
Egy püspökkenyér formát béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 60 perc alatt süssük készre. Ha időközben nagyon sülne a teteje, takarjuk le alufóliával. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Hagyjuk kicsit hűlni, majd emeljük ki a formából, és tegyük rácsra amíg teljesen kihűl, majd szeletelhetjük.
Mikor egyszerre több tököt sütök és marad meg belőle, a húsát zacskóba téve lefagyasztom. Tökéletesen működik a recept a fagyasztóból kivett, kiengedett tökkel is.