Sütlac (sült tejberizs) recept

Hozzávalók:
- 1,2 liter tej
- 10 dkg cukor
- 10 dkg rizs
- 3 ek keményítő
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dl víz
- csipet só
Elkészítése:
A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, majd feltesszük főni 5 dl vízben egy csipet sóval. Amikor elfőtt a leve, hozzáöntjük a tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot is.
Egy kis tálban elkeverjük a keményítőt 2-3 ek vízzel, és hozzáöntjük a rizshez. Folyamatos kevergetés közben felforraljuk.
Miután felforrt, még 7-8 percig főzzük. Szuflé formákba, vagy tűzálló kis edényekbe szedjük. A formákat tepsibe rakjuk, és felöntjük vízzel. 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.
Akkor jó, ha a teteje megbarnul. Langyosan és hidegen is tálalható
A sütlac (sült tejberizs) kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »