Sütlac (sült tejberizs) recept

Hozzávalók:
- 1,2 liter tej
- 10 dkg cukor
- 10 dkg rizs
- 3 ek keményítő
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dl víz
- csipet só
Elkészítése:
A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, majd feltesszük főni 5 dl vízben egy csipet sóval. Amikor elfőtt a leve, hozzáöntjük a tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot is.
Egy kis tálban elkeverjük a keményítőt 2-3 ek vízzel, és hozzáöntjük a rizshez. Folyamatos kevergetés közben felforraljuk.
Miután felforrt, még 7-8 percig főzzük. Szuflé formákba, vagy tűzálló kis edényekbe szedjük. A formákat tepsibe rakjuk, és felöntjük vízzel. 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.
Akkor jó, ha a teteje megbarnul. Langyosan és hidegen is tálalható
A sütlac (sült tejberizs) kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 2 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »