Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sió szelet recept

Sió szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból készített piskóta

    Krémhez:

    • 3 cs vaníliás pudingpor
    • 10 dkg cukor
    • 10 dkg margarin
    • 1 l rostos őszibaracklé

    Tejszínhabhoz:

    • 5 dl habtejszín
    • 2 cs habfixáló

    Teteje:

    • 1 tortabevonó
    • kevés napraforgó olaj
    • keksz

    Elkészítése:
    6 tojásból piskótát készítünk.A vaníliás pudingport, a cukrot a baracklével felfőzzük, langyosan margarint keverünk bele. A tejszínt keményre verjük és a krém tetejére simítjuk.
    Édes, omlós kekszet sorba a tetejére rakjuk. A kekszek között hagyjuk ki kb 5 mm-t, hogy ha vágjuk a sütit akkor a késnek legyen helye.
    Gőz fölött felolvasztjuk a csokit, belekeverünk egy kevés étolajat. A kekszeken egy kis kanál segítségével szoktam eloszlatni a csokit. Így nem folyik le a kekszek közé és könnyű szeletelni, de igazából a máz el is maradhat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá