Fanta szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek finomliszt
- 2 ek kakaó
- 6 ek cukor
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 cs sütőpor
Túrókrémhez:
- 1/2 kg túró
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 1 cs vaníliás cukor
Mázhoz:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4-7 dl szénsavas üdítő
- 3-4 ek cukor
Elkészítése:
A 6 tojást kettéválasztjuk. A sárgáját összekeverjük a 6 ek cukorral, fehéredésig. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kakaót és az olajat.
A fehérjét habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a masszába.
Ramával kikent, lisztezett tepsiben sütjük. Magas falú tepsit válasszunk. Fontos, hogy sütés közben ne nyissuk ki az ajtót, mert összeesik a tészta. Ha kész, pihenni hagyjuk, de ne vegyük ki a tepsiből, csak esetleg fordítsuk meg.
A túrókrémhez valókat habosra keverjük. A Ramát kissé olvasszuk fel, majd ha kihűlt, a piskótára kenjük.
A máz hozzávalóit pudingként megfőzzük, (nem kell hozzá tej), majd ha félig kihűlt, a krém tetejére öntjük. A tepsivel együtt betesszük a hűtőbe, amíg megdermed a máz, kb. 2 órára.