Fanta szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek finomliszt
- 2 ek kakaó
- 6 ek cukor
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 cs sütőpor
Túrókrémhez:
- 1/2 kg túró
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 1 cs vaníliás cukor
Mázhoz:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4-7 dl szénsavas üdítő
- 3-4 ek cukor
Elkészítése:
A 6 tojást kettéválasztjuk. A sárgáját összekeverjük a 6 ek cukorral, fehéredésig. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kakaót és az olajat.
A fehérjét habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a masszába.
Ramával kikent, lisztezett tepsiben sütjük. Magas falú tepsit válasszunk. Fontos, hogy sütés közben ne nyissuk ki az ajtót, mert összeesik a tészta. Ha kész, pihenni hagyjuk, de ne vegyük ki a tepsiből, csak esetleg fordítsuk meg.
A túrókrémhez valókat habosra keverjük. A Ramát kissé olvasszuk fel, majd ha kihűlt, a piskótára kenjük.
A máz hozzávalóit pudingként megfőzzük, (nem kell hozzá tej), majd ha félig kihűlt, a krém tetejére öntjük. A tepsivel együtt betesszük a hűtőbe, amíg megdermed a máz, kb. 2 órára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »