Fanta szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Fanta szelet

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 6 tojás
  • 4 ek finomliszt
  • 2 ek kakaó
  • 6 ek cukor
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1 cs sütőpor

Túrókrémhez:

  • 1/2 kg túró
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 cs vaníliás cukor

Mázhoz:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 4-7 dl szénsavas üdítő
  • 3-4 ek cukor

Elkészítése:

A 6 tojást kettéválasztjuk. A sárgáját összekeverjük a 6 ek cukorral, fehéredésig. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kakaót és az olajat.

A fehérjét habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a masszába.

Ramával kikent, lisztezett tepsiben sütjük. Magas falú tepsit válasszunk. Fontos, hogy sütés közben ne nyissuk ki az ajtót, mert összeesik a tészta. Ha kész, pihenni hagyjuk, de ne vegyük ki a tepsiből, csak esetleg fordítsuk meg.

A túrókrémhez valókat habosra keverjük. A Ramát kissé olvasszuk fel, majd ha kihűlt, a piskótára kenjük.

A máz hozzávalóit pudingként megfőzzük, (nem kell hozzá tej), majd ha félig kihűlt, a krém tetejére öntjük. A tepsivel együtt betesszük a hűtőbe, amíg megdermed a máz, kb. 2 órára.