Boleró szelet recept
Hozzávalók:
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 20 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
Tetejére:
- 6 dl víz
- 2 csg vaníliás puding
- 15 dkg porcukor
- 2 db Boleró italpor/lehet más üdítőpor/
- 1 doboz 450 gr-os tejföl (20 %-os)
- 2 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral jó habosra keverjük(nem választjuk szét!), majd hozzákeverjük a az olajat,tejet és a sütőporral elkevert lisztet is. 180 fokon szép aranysárgára sütjük 20×30 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsiben.
A tejfölt a vaníliás cukrokkal kiverjük és a megsült forró tésztára simítjuk.
A tésztát teljesen hagyjuk kihűlni!
Amikor kihűlt, kb. 1 órára tegyük hűtőbe, jól hűljön le a sütink és a tejfölös krém dermedjen rá.
Ezután a vaníliás pudingporokat kevés vízzel csomómentesre kikeverjük, hozzáadjuk a a többi vizet és a cukrot, majd felfőzzük és hozzákeverjük az italport.
Kéz melegre hagyjuk kihűlni,majd a hűtőben várakozó tésztánkra öntjük, majd vissza tesszük a hűtőbe és kb. 1 óra múlva szépen szeletelhető.
Narancsos Boleróval vontam be.
Finom, olcsó, gyors sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

