Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Boleró szelet recept

Boleró szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20dkg porcukor
    • 1 dl tej
    • 1 dl olaj
    • 20 dkg liszt
    • 1 tasak sütőpor

    Tetejére:

    • 6 dl víz
    • 2 csg vaníliás puding
    • 15 dkg porcukor
    • 2 db Boleró italpor/lehet más üdítőpor/
    • 1 doboz 450 gr-os tejföl (20 %-os)
    • 2 tasak vaníliás cukor

    Elkészítése:
    A tojásokat a cukorral jó habosra keverjük(nem választjuk szét!), majd hozzákeverjük a az olajat,tejet és a sütőporral elkevert lisztet is. 180 fokon szép aranysárgára sütjük 20×30 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsiben.

    A tejfölt a vaníliás cukrokkal kiverjük és a megsült forró tésztára simítjuk.
    A tésztát teljesen hagyjuk kihűlni!
    Amikor kihűlt, kb. 1 órára tegyük hűtőbe, jól hűljön le a sütink és a tejfölös krém dermedjen rá.

    Ezután a vaníliás pudingporokat kevés vízzel csomómentesre kikeverjük, hozzáadjuk a a többi vizet és a cukrot, majd felfőzzük és hozzákeverjük az italport.
    Kéz melegre hagyjuk kihűlni,majd a hűtőben várakozó tésztánkra öntjük, majd vissza tesszük a hűtőbe és kb. 1 óra múlva szépen szeletelhető.
    Narancsos Boleróval vontam be.
    Finom, olcsó, gyors sütemény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá