Boleró szelet recept
Hozzávalók:
- 4 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 20 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
Tetejére:
- 6 dl víz
- 2 csg vaníliás puding
- 15 dkg porcukor
- 2 db Boleró italpor/lehet más üdítőpor/
- 1 doboz 450 gr-os tejföl (20 %-os)
- 2 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral jó habosra keverjük(nem választjuk szét!), majd hozzákeverjük a az olajat,tejet és a sütőporral elkevert lisztet is. 180 fokon szép aranysárgára sütjük 20×30 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsiben.
A tejfölt a vaníliás cukrokkal kiverjük és a megsült forró tésztára simítjuk.
A tésztát teljesen hagyjuk kihűlni!
Amikor kihűlt, kb. 1 órára tegyük hűtőbe, jól hűljön le a sütink és a tejfölös krém dermedjen rá.
Ezután a vaníliás pudingporokat kevés vízzel csomómentesre kikeverjük, hozzáadjuk a a többi vizet és a cukrot, majd felfőzzük és hozzákeverjük az italport.
Kéz melegre hagyjuk kihűlni,majd a hűtőben várakozó tésztánkra öntjük, majd vissza tesszük a hűtőbe és kb. 1 óra múlva szépen szeletelhető.
Narancsos Boleróval vontam be.
Finom, olcsó, gyors sütemény.