Sport szelet sütemény recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg kristálycukor
- 6 dkg vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kk szódabikarbóna
- 4 ek méz
- 2-3 ek tejföl
- 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
Krém:
- 7 dl tej
- 2 csomag csokis pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg kristálycukor
- 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 20 dkg margarin
- 1kis üveg rum aroma
Tetejére:
- 1 tábla étcsokis bevonó
- 2 ek olaj
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tészta hozzávalóit gyúródeszkán, vagy egy nagyobb edényben összegyúrjuk és négy egyenlő részre vágjuk. A szép, simára dolgozott kis gömböcöket gáztepsi nagyságúra nyújtjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.
Krém készítése:
A két csomag pudingport összekeverjük a cukrokkal és a kakaóporral, majd kevés tejjel simára keverjük. Ha szép sima már, mehet hozzá a maradék tej, és folyamatos kevergetés mellett lassú tűzön főzzük sűrűre.
Ha besűrűsödött, hozzáadjuk a rum aromát, és teljesen kihűtjük. A margarint habosra keverjük és apránként hozzádolgozzuk a már hideg pudingot.
Összeállítás:
A kész krémet betöltjük a lapok közé. A tetejére vízgőz felett megolvasztunk egy tábla ét tortabevonót két evőkanál olajjal, majd egyenletesen rákenjük.
Egy éjszakát állni hagyjuk, hogy másnap szépen tudjuk szeletelni.
Tipp:
Akkor az igazi, ha a sport szelet csokit olvasztjuk a tetejére, de nekem most nem volt itthon, ezért egy egyszerű tortabevonóval vontam be, de így is isteni finom lett.