Sport szelet sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 6 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2 kk szódabikarbóna
  • 4 ek méz
  • 2-3 ek tejföl
  • 3 ek kakaópor (cukrozatlan)

Krém:

  • 7 dl tej
  • 2 csomag csokis pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 20 dkg margarin
  • 1kis üveg rum aroma

Tetejére:

  • 1 tábla étcsokis bevonó
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

Tészta készítése:

A tészta hozzávalóit gyúródeszkán, vagy egy nagyobb edényben összegyúrjuk és négy egyenlő részre vágjuk. A szép, simára dolgozott kis gömböcöket gáztepsi nagyságúra nyújtjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.

Krém készítése:

A két csomag pudingport összekeverjük a cukrokkal és a kakaóporral, majd kevés tejjel simára keverjük. Ha szép sima már, mehet hozzá a maradék tej, és folyamatos kevergetés mellett lassú tűzön főzzük sűrűre.

Ha besűrűsödött, hozzáadjuk a rum aromát, és teljesen kihűtjük. A margarint habosra keverjük és apránként hozzádolgozzuk a már hideg pudingot.

Összeállítás:

A kész krémet betöltjük a lapok közé. A tetejére vízgőz felett megolvasztunk egy tábla ét tortabevonót két evőkanál olajjal, majd egyenletesen rákenjük.

Egy éjszakát állni hagyjuk, hogy másnap szépen tudjuk szeletelni.

Tipp:

Akkor az igazi, ha a sport szelet csokit olvasztjuk a tetejére, de nekem most nem volt itthon, ezért egy egyszerű tortabevonóval vontam be, de így is isteni finom lett.