Sport szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk szódabikarbóna
- 5 dkg margarin
- 2-3 ek tejföl
- 4-5 ek kakaópor
Krém:
- 5 dl tej
- 2 cs csokis pudingpor
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- ízlés szerint rum
Elkészítése:
A cukrot kikeverjük a margarinnal, majd hozzáadjuk a tojást, kakaóport, szódabikarbónát, lisztet és a tejfölt, majd könnyű tésztává gyúrjuk. Három egyenlő részre osztjuk, majd gáztepsi nagyságúra nyújtjuk, és 180 fokos sütőben, tepsi hátán kisütjük a lapokat.
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingot, majd mikor kihűlt hozzáadjuk a margarint, rumot és a cukrot, majd alaposan kihabosítjuk. A lapokat a kapott krémmel megtöltjük, majd a tetejét olvasztott csokival bevonhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »