Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Somlói újragondolva recept

Somlói újragondolva
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 6 evőkanál liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 500 ml habtejszín
    • 8 dl tej
    • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
    • 1 csomag főzés nélküli csokoládéspudingpor
    • dekor gyöngy

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet, amelyet a habverő segítségével dolgozunk össze.

    A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben készre sütünk.

    Ameddig a piskóta sül, elkészítjük a krémeket. A főzés nélküli pudingport (külön a csokoládésat és külön a vaníliásat) 4-4 dl hideg tejhez hozzáadjuk és krémet készítünk belőle habverő segítségével.

    A megsült piskótát kihűtjük, majd 3*3 cm-es négyzetekre felvágjuk. A habtejszínt mély tálba öntünk és felverjük.

    Egy üvegtál aljába piskóta négyzeteket helyezünk, amelyre rákanalazzuk habos vanília krémet. Erre ráhelyezzük a felkockázott maradék piskóta négyzeteket és rákanalazzuk a habos csokoládé krémet.

    Végezetül a felvert tejszínhabbal beborítjuk az egészet és dekor gyönggyel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá