Somlói újragondolva recept

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 cs sütőpor
- 500 ml habtejszín
- 8 dl tej
- 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
- 1 csomag főzés nélküli csokoládéspudingpor
- dekor gyöngy
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet, amelyet a habverő segítségével dolgozunk össze.
A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben készre sütünk.
Ameddig a piskóta sül, elkészítjük a krémeket. A főzés nélküli pudingport (külön a csokoládésat és külön a vaníliásat) 4-4 dl hideg tejhez hozzáadjuk és krémet készítünk belőle habverő segítségével.
A megsült piskótát kihűtjük, majd 3*3 cm-es négyzetekre felvágjuk. A habtejszínt mély tálba öntünk és felverjük.
Egy üvegtál aljába piskóta négyzeteket helyezünk, amelyre rákanalazzuk habos vanília krémet. Erre ráhelyezzük a felkockázott maradék piskóta négyzeteket és rákanalazzuk a habos csokoládé krémet.
Végezetül a felvert tejszínhabbal beborítjuk az egészet és dekor gyönggyel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »