Somlói újragondolva

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 500 ml habtejszín
  • 8 dl tej
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 1 csomag főzés nélküli csokoládéspudingpor
  • dekor gyöngy

Elkészítése:

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet, amelyet a habverő segítségével dolgozunk össze.

A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben készre sütünk.

Ameddig a piskóta sül, elkészítjük a krémeket. A főzés nélküli pudingport (külön a csokoládésat és külön a vaníliásat) 4-4 dl hideg tejhez hozzáadjuk és krémet készítünk belőle habverő segítségével.

A megsült piskótát kihűtjük, majd 3*3 cm-es négyzetekre felvágjuk. A habtejszínt mély tálba öntünk és felverjük.

Egy üvegtál aljába piskóta négyzeteket helyezünk, amelyre rákanalazzuk habos vanília krémet. Erre ráhelyezzük a felkockázott maradék piskóta négyzeteket és rákanalazzuk a habos csokoládé krémet.

Végezetül a felvert tejszínhabbal beborítjuk az egészet és dekor gyönggyel díszítjük.