Somlói galuska recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók :
A tésztához:
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 ek kristálycukor
- 6 ek finomliszt
- 2 ek kakaópor
- 1/2 cs sütőpor
A krémhez:
- 1 l tej
- 8 dkg vaníliás puding /2 csomag/
- 8 ek kristálycukor
- 4 ek darált dió
A csoki öntethez:
- 4 ek kakaópor
- 4 dl tej
- 1 ek vaj
- 4 ek kristálycukor
- 1 dkg pudingpor vagy keményítő
- rumaroma
A sziruphoz:
- 1 dl víz
- 1/2 dl rum vagy aroma
- 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg mazsola
A díszítéshez:
- 1/2 l habtejszín
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és az átszitált lisztet és sütőport.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a felét. A maradékba belekeverjük a kakaóport és azt is ráterítjük.
Süthetünk két külön lapot is, de ez valamivel egyszerűbb. Sütőben 160 fokon, kb 20-25 perc alatt megsütjük. Kiborítjuk és hagyjuk kihűlni.
Megfőzzük a vaníliás pudingot és félretesszük.
A sziruphoz vizet a cukorral és rumaromával vagy rummal felfőzzük és ebbe áztatjuk a mazsolát.
Az öntethez kevés tejben kikeverjük a kakaót a cukorral és a pudingporral. A maradék tejet felforralva beleöntjük a kakaót és kevergetve újra forraljuk, közben hozzáadjuk a vajat és a rumaromát, majd kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A piskótát lapjával kettévágjuk. Magasabb falú edénybe tesszük az egyik lapot, meglocsoljuk a rumos sziruppal. Rászórjuk a mazsolát és a darált diót.
Rákenjük a puding 3/4 részét és beborítjuk a másik lappal. Elsimítjuk rajta a maradék pudingot, és kakaóport szitálunk rá. Kockára vágva vagy kanállal “galuskákat” szaggatva, csoki mártással meglocsolva, tejszínhabbal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

