Somlói galuska recept
Hozzávalók:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 13 dkg liszt
- 13 dkg cukor
- rumaroma
- dió
- csoki és vanília puding(főzés nélküli)
- fél csomag sütőpor
Elkészítése:
A tojás fehérjét külön veszem a sárgájától és habbá verem,majd a sárgáját jól kikeverem a cukorral.A kikevert cukros sárgájához hozzáadom a lisztet amibe már bele kevertem a sütőport,majd hozzáadom a tojás fehérjét amit nagyon óvatosan keverem hozzá hogy ne törjem nagyon a habot.Majd mehet a sütőbe. kb 35 perc alatt megsül 180 fokon.Ha kihűlt a piskóta akkor félbe vágom és az alsó részét vissza teszem a tepsibe és ráöntöm a csoki pudingot majd rá a másik piskóta lapot amire rákenem a vanília pudingot,amit megszórok durvára vágott dióval de lehet dejóval is. A pudingokat a leírásnak megfelelően elkészítem, tehát a tejjel kikeverem, hozzáadom a rumaromát a csokishoz. Majd egy kanállal kiszaggatom kisebb darabokra amit egy tálba helyezek. Tálaláskor kiszedünk belőle, amit egy kistányérra teszünk, tejszínhabot nyomunk rá és csokiöntetet is csurgathatunk rá.