Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Somlói galuska recept

Somlói galuska
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 13 dkg liszt
    • 13 dkg cukor
    • rumaroma
    • dió
    • csoki és vanília puding(főzés nélküli)
    • fél csomag sütőpor

    Elkészítése:
    A tojás fehérjét külön veszem a sárgájától és habbá verem,majd a sárgáját jól kikeverem a cukorral.A kikevert cukros sárgájához hozzáadom a lisztet amibe már bele kevertem a sütőport,majd hozzáadom a tojás fehérjét amit nagyon óvatosan keverem hozzá hogy ne törjem nagyon a habot.Majd mehet a sütőbe. kb 35 perc alatt megsül 180 fokon.Ha kihűlt a piskóta akkor félbe vágom és az alsó részét vissza teszem a tepsibe és ráöntöm a csoki pudingot majd rá a másik piskóta lapot amire rákenem a vanília pudingot,amit megszórok durvára vágott dióval de lehet dejóval is. A pudingokat a leírásnak megfelelően elkészítem, tehát a tejjel kikeverem, hozzáadom a rumaromát a csokishoz. Majd egy kanállal kiszaggatom kisebb darabokra amit egy tálba helyezek. Tálaláskor kiszedünk belőle, amit egy kistányérra teszünk, tejszínhabot nyomunk rá és csokiöntetet is csurgathatunk rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá