Somlói galuska

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Somlói galuska

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 13 dkg liszt
  • 13 dkg cukor
  • rumaroma
  • dió
  • csoki és vanília puding(főzés nélküli)
  • fél csomag sütőpor

Elkészítése:
A tojás fehérjét külön veszem a sárgájától és habbá verem,majd a sárgáját jól kikeverem a cukorral.A kikevert cukros sárgájához hozzáadom a lisztet amibe már bele kevertem a sütőport,majd hozzáadom a tojás fehérjét amit nagyon óvatosan keverem hozzá hogy ne törjem nagyon a habot.Majd mehet a sütőbe. kb 35 perc alatt megsül 180 fokon.Ha kihűlt a piskóta akkor félbe vágom és az alsó részét vissza teszem a tepsibe és ráöntöm a csoki pudingot majd rá a másik piskóta lapot amire rákenem a vanília pudingot,amit megszórok durvára vágott dióval de lehet dejóval is. A pudingokat a leírásnak megfelelően elkészítem, tehát a tejjel kikeverem, hozzáadom a rumaromát a csokishoz. Majd egy kanállal kiszaggatom kisebb darabokra amit egy tálba helyezek. Tálaláskor kiszedünk belőle, amit egy kistányérra teszünk, tejszínhabot nyomunk rá és csokiöntetet is csurgathatunk rá.