Somlói galuska recept

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból piskóta
- 10 dkg ét tortabevonó
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- tej
- cukor
- rumaroma
- tejszínhab
Elkészítése:
6 tojásból piskótát készítünk. Mialatt megsül elkészítjük az öntetet. A pudingot megfőzzük, majd kihűtjük. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk. Ha megolvadt hozzákeverjük a pudingot és egy kevés rumot vagy rumaromát. Ha túl sűrű tejjel hígíthatjuk. A kihűlt piskótát apró kockákra vágjuk, tálba tesszük, majd leöntjük az öntettel. A tetejére tejszínhabot teszünk. Aki szereti tehet hozzá (rumba áztatott) mazsolát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »