Hamis somlói recept
Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 csapott evőkanál cukor
- 6 csapott evőkanál liszt
- 1/4 csomag sütőpor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- tej
- cukor
- mazsola
- tejszínhab
Elkészítése:
Először sütünk egy piskótát: a tojásokat kettéválasztjuk, a tojássárgáját a 6 kanál kristálycukorral jó habosra kikavarjuk, közben a 6 evőkanál lisztet összekeverjük egy kisebb tálban a sütőporral. Ezután felverjük a tojásfehérjét, a kikavart tojássárgához öntjük, és körkörös mozdulatokkal összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, de nem egyszerre, hanem három-négy adagban. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, előmelegített forró sütőbe tesszük 3 percre, hogy hirtelen feljöjjön a tészta, és 3 perc után középső fokozatra mérsékeljük a sütőt /ez nagyon fontos/. A kihűlt piskótát kis kockákra vágjuk, tálkákba tesszük. Ráöntjük a megfőzött vaníliás pudingot, lehet csokis pudinggal is készíteni, és a rumba áztatott mazsolát, majd összekeverjük óvatosan, tejszínhabbal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

