Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis somlói recept

Hamis somlói
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 csapott evőkanál cukor
    • 6 csapott evőkanál liszt
    • 1/4 csomag sütőpor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • tej
    • cukor
    • mazsola
    • tejszínhab

    Elkészítése:
    Először sütünk egy piskótát: a tojásokat kettéválasztjuk, a tojássárgáját a 6 kanál kristálycukorral jó habosra kikavarjuk, közben a 6 evőkanál lisztet összekeverjük egy kisebb tálban a sütőporral. Ezután felverjük a tojásfehérjét, a kikavart tojássárgához öntjük, és körkörös mozdulatokkal összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, de nem egyszerre, hanem három-négy adagban. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, előmelegített forró sütőbe tesszük 3 percre, hogy hirtelen feljöjjön a tészta, és 3 perc után középső fokozatra mérsékeljük a sütőt /ez nagyon fontos/. A kihűlt piskótát kis kockákra vágjuk, tálkákba tesszük. Ráöntjük a megfőzött vaníliás pudingot, lehet csokis pudinggal is készíteni, és a rumba áztatott mazsolát, majd összekeverjük óvatosan, tejszínhabbal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá