Hamis somlói

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 csapott evőkanál cukor
  • 6 csapott evőkanál liszt
  • 1/4 csomag sütőpor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • tej
  • cukor
  • mazsola
  • tejszínhab

Elkészítése:
Először sütünk egy piskótát: a tojásokat kettéválasztjuk, a tojássárgáját a 6 kanál kristálycukorral jó habosra kikavarjuk, közben a 6 evőkanál lisztet összekeverjük egy kisebb tálban a sütőporral. Ezután felverjük a tojásfehérjét, a kikavart tojássárgához öntjük, és körkörös mozdulatokkal összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, de nem egyszerre, hanem három-négy adagban. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, előmelegített forró sütőbe tesszük 3 percre, hogy hirtelen feljöjjön a tészta, és 3 perc után középső fokozatra mérsékeljük a sütőt /ez nagyon fontos/. A kihűlt piskótát kis kockákra vágjuk, tálkákba tesszük. Ráöntjük a megfőzött vaníliás pudingot, lehet csokis pudinggal is készíteni, és a rumba áztatott mazsolát, majd összekeverjük óvatosan, tejszínhabbal tálaljuk.