Citromos szilvás somlói recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Először elkészítem a piskótát. A tojásokat elkeverem cukorral, habosra verem 15-20percig robotgéppel. Utána hozzáadagolom szitán keresztül a lisztet és a sütőport, majd egyenletesen elkeverjük. Ezután 200 fokon aranysárgára sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm az eredményt. Ha ezzel megvagyok, kb. 20dkg magozott szilvát becukrozok, fahéjazok, majd félre teszem. A 6 tojássárgáját, kb. 25 dkg cukorral és egy csipet sóval habosra keverem. A 3 ek. lisztet, 6 dl. tejjel, 1 vaníliás cukorral sűrűre főzöm. Ha elkészült, ízlés szerint 1 db citrom héját bele reszelem, levét belefacsarom. 6 db tojásfehérjét kemény habbá verem. Kanalanként, még a forró krémhez, kis adagonként lassan hozzáadagolom a habot. Jénai aljába tépkedek egy sor piskótát, arra megy egy réteg krém, majd megszórom szilvával, utána mehet rá egy kis tejszínhab. Ezt a műveletet addig ismétlem, míg tartanak a hozzávalók.
Jó Étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »