Citromos szilvás somlói recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Először elkészítem a piskótát. A tojásokat elkeverem cukorral, habosra verem 15-20percig robotgéppel. Utána hozzáadagolom szitán keresztül a lisztet és a sütőport, majd egyenletesen elkeverjük. Ezután 200 fokon aranysárgára sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm az eredményt. Ha ezzel megvagyok, kb. 20dkg magozott szilvát becukrozok, fahéjazok, majd félre teszem. A 6 tojássárgáját, kb. 25 dkg cukorral és egy csipet sóval habosra keverem. A 3 ek. lisztet, 6 dl. tejjel, 1 vaníliás cukorral sűrűre főzöm. Ha elkészült, ízlés szerint 1 db citrom héját bele reszelem, levét belefacsarom. 6 db tojásfehérjét kemény habbá verem. Kanalanként, még a forró krémhez, kis adagonként lassan hozzáadagolom a habot. Jénai aljába tépkedek egy sor piskótát, arra megy egy réteg krém, majd megszórom szilvával, utána mehet rá egy kis tejszínhab. Ezt a műveletet addig ismétlem, míg tartanak a hozzávalók.
Jó Étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »