Citromos szilvás somlói recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Először elkészítem a piskótát. A tojásokat elkeverem cukorral, habosra verem 15-20percig robotgéppel. Utána hozzáadagolom szitán keresztül a lisztet és a sütőport, majd egyenletesen elkeverjük. Ezután 200 fokon aranysárgára sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm az eredményt. Ha ezzel megvagyok, kb. 20dkg magozott szilvát becukrozok, fahéjazok, majd félre teszem. A 6 tojássárgáját, kb. 25 dkg cukorral és egy csipet sóval habosra keverem. A 3 ek. lisztet, 6 dl. tejjel, 1 vaníliás cukorral sűrűre főzöm. Ha elkészült, ízlés szerint 1 db citrom héját bele reszelem, levét belefacsarom. 6 db tojásfehérjét kemény habbá verem. Kanalanként, még a forró krémhez, kis adagonként lassan hozzáadagolom a habot. Jénai aljába tépkedek egy sor piskótát, arra megy egy réteg krém, majd megszórom szilvával, utána mehet rá egy kis tejszínhab. Ezt a műveletet addig ismétlem, míg tartanak a hozzávalók.
Jó Étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

