Síró elefánt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál rétesliszt
- 2 evőkanál kakaó
- 6 evőkanál cukor
- 1/2 tasak sütőpor
A krémhez:
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- 2 tasak vaníliás cukor
- 15 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 2 db banán
Tetejére:
- 1 tábla étcsokoládé
- 0,5 dl habtejszín
- színes cukorka
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. A lisztet a sütőporral és kakaóval összekeverjük majd kézi habverővel a tojásos masszába forgatjuk.Sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve mindjárt feltekerjük és így hagyjuk hűlni.
A lisztből és tejből vaníliával sűrű krémet főzünk. A vajat a cukorral habosra keverjük és a hideg főzött krémmel habosra keverjük.
A tésztát megkenjük, ráhelyezzük a banánokat és feltekerjük. A csokit gőz fölött a habtejszínnel felolvasztjuk és bevonjuk vele a tekercset és megszórjuk a színes cukorkával. Hűtőbe tesszük pár órára.
Tipp:
Egy -egy gombós vanílía fagyival tálalva isteni finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »