Síró elefánt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál rétesliszt
- 2 evőkanál kakaó
- 6 evőkanál cukor
- 1/2 tasak sütőpor
A krémhez:
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- 2 tasak vaníliás cukor
- 15 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 2 db banán
Tetejére:
- 1 tábla étcsokoládé
- 0,5 dl habtejszín
- színes cukorka
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. A lisztet a sütőporral és kakaóval összekeverjük majd kézi habverővel a tojásos masszába forgatjuk.Sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve mindjárt feltekerjük és így hagyjuk hűlni.
A lisztből és tejből vaníliával sűrű krémet főzünk. A vajat a cukorral habosra keverjük és a hideg főzött krémmel habosra keverjük.
A tésztát megkenjük, ráhelyezzük a banánokat és feltekerjük. A csokit gőz fölött a habtejszínnel felolvasztjuk és bevonjuk vele a tekercset és megszórjuk a színes cukorkával. Hűtőbe tesszük pár órára.
Tipp:
Egy -egy gombós vanílía fagyival tálalva isteni finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »