Síró elefánt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál rétesliszt
- 2 evőkanál kakaó
- 6 evőkanál cukor
- 1/2 tasak sütőpor
A krémhez:
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- 2 tasak vaníliás cukor
- 15 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 2 db banán
Tetejére:
- 1 tábla étcsokoládé
- 0,5 dl habtejszín
- színes cukorka
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. A lisztet a sütőporral és kakaóval összekeverjük majd kézi habverővel a tojásos masszába forgatjuk.Sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve mindjárt feltekerjük és így hagyjuk hűlni.
A lisztből és tejből vaníliával sűrű krémet főzünk. A vajat a cukorral habosra keverjük és a hideg főzött krémmel habosra keverjük.
A tésztát megkenjük, ráhelyezzük a banánokat és feltekerjük. A csokit gőz fölött a habtejszínnel felolvasztjuk és bevonjuk vele a tekercset és megszórjuk a színes cukorkával. Hűtőbe tesszük pár órára.
Tipp:
Egy -egy gombós vanílía fagyival tálalva isteni finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »