Síró elefánt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 evőkanál rétesliszt
- 2 evőkanál kakaó
- 6 evőkanál cukor
- 1/2 tasak sütőpor
A krémhez:
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- 2 tasak vaníliás cukor
- 15 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 2 db banán
Tetejére:
- 1 tábla étcsokoládé
- 0,5 dl habtejszín
- színes cukorka
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. A lisztet a sütőporral és kakaóval összekeverjük majd kézi habverővel a tojásos masszába forgatjuk.Sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve mindjárt feltekerjük és így hagyjuk hűlni.
A lisztből és tejből vaníliával sűrű krémet főzünk. A vajat a cukorral habosra keverjük és a hideg főzött krémmel habosra keverjük.
A tésztát megkenjük, ráhelyezzük a banánokat és feltekerjük. A csokit gőz fölött a habtejszínnel felolvasztjuk és bevonjuk vele a tekercset és megszórjuk a színes cukorkával. Hűtőbe tesszük pár órára.
Tipp:
Egy -egy gombós vanílía fagyival tálalva isteni finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

