Schwarzwald torta diétásan recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 csésze tönkölybúzaliszt
- 1 csésze zabpehelyliszt
- 80 ml olívaolaj
- 1⁄2 csésze sovány tej
- 1 ek szódabikarbóna
- 2 ek kakaópor
- 3 darab FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- édesítőszer
- vanília aroma
Töltelék:
- 720 ml meggybefőtt
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- édesítőszer
Díszítéshez:
- 1 csomag tejszínhabpótló por
- 150 ml sovány tej
- édesítőszer
Elkészítése:
A tészta készítése:
A száraz hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk az édesítőszerrel kikevert tojássárgákat, és a felvert tojásfehérjéket. Kikent, lisztezett tortaformában, előremelegített sütőben megsütjük, kb. 30 perc alatt.
A töltelék készítése:
A pudingport elkeverjük a meggy levével és megfőzzük. Ha megfőtt, hozzákeverjük a kimagozott meggyet és egyet forralunk rajta. Hagyjuk kihűlni.
A tejszín készítése:
A tejszínpótló port az édesítővel és a hideg tejjel kemény habbá verjük.
A torta összeállítása:
A kihűlt tortát kettévágjuk, majd megtöltjük a töltelékkel. A torta oldalát és tetejét tetszés szerint a felvert tejszínnel díszítjük.
Hideg helyre tesszük min. 3 órára, utána felszeleteljük
Tipp:
Más, mint az eredeti, de fogyókúra idején nagyon is megfelel.
Forrás: https://receptekaz.com/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.