Schwarzwald torta diétásan

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csésze tönkölybúzaliszt
  • 1 csésze zabpehelyliszt
  • 80 ml olívaolaj
  • 1⁄2 csésze sovány tej
  • 1 ek szódabikarbóna
  • 2 ek kakaópor
  • 3 darab tojás
  • édesítőszer
  • vanília aroma

Töltelék:

  • 720 ml meggybefőtt
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • édesítőszer

Díszítéshez:

  • 1 csomag tejszínhabpótló por
  • 150 ml sovány tej
  • édesítőszer

Elkészítése:

A tészta készítése:

A száraz hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk az édesítőszerrel kikevert tojássárgákat, és a felvert tojásfehérjéket. Kikent, lisztezett tortaformában, előremelegített sütőben megsütjük, kb. 30 perc alatt.

A töltelék készítése:

A pudingport elkeverjük a meggy levével és megfőzzük. Ha megfőtt, hozzákeverjük a kimagozott meggyet és egyet forralunk rajta. Hagyjuk kihűlni.

A tejszín készítése:

A tejszínpótló port az édesítővel és a hideg tejjel kemény habbá verjük.

A torta összeállítása:

A kihűlt tortát kettévágjuk, majd megtöltjük a töltelékkel. A torta oldalát és tetejét tetszés szerint a felvert tejszínnel díszítjük.

Hideg helyre tesszük min. 3 órára, utána felszeleteljük

Tipp:

Más, mint az eredeti, de fogyókúra idején nagyon is megfelel.