Sárgabarackos sütemény joghurtos tésztából recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 pohár (300 g) liszt
- 1 tasak sütőpor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 pohár cukor (200g)
- 1 pohár (315 g) sárgabarack ízű joghurt
- ½ pohár (1,5 dl) olaj
- 7-8 db érett sárgabarack
Tepsi kikenéséhez:
- 20 g margarin
- 1 ek liszt
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes méretű tepsit (24*39 cm) kikenünk margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel. A sütőport elkeverjük a lisztben.
A tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb fokozatosan kb. 3-4 percig verjük. Hozzákeverjük a joghurtot és az olajat. Legvégül beleszórjuk a sütőporos lisztet és alaposan összeforgatjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk a sűrű masszát. A barackot megtisztítjuk, darabokra vágjuk és kicsit belenyomjuk a tésztába. 190 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Ez egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető gyümölcsös desszert. Mércének a joghurt poharát használtam, de zárójelben megadtam a lemért mennyiségeket is.