Sárgabarackos sütemény joghurtos tésztából recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 pohár (300 g) liszt
- 1 tasak sütőpor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 pohár cukor (200g)
- 1 pohár (315 g) sárgabarack ízű joghurt
- ½ pohár (1,5 dl) olaj
- 7-8 db érett sárgabarack
Tepsi kikenéséhez:
- 20 g margarin
- 1 ek liszt
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes méretű tepsit (24*39 cm) kikenünk margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel. A sütőport elkeverjük a lisztben.
A tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb fokozatosan kb. 3-4 percig verjük. Hozzákeverjük a joghurtot és az olajat. Legvégül beleszórjuk a sütőporos lisztet és alaposan összeforgatjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk a sűrű masszát. A barackot megtisztítjuk, darabokra vágjuk és kicsit belenyomjuk a tésztába. 190 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Ez egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető gyümölcsös desszert. Mércének a joghurt poharát használtam, de zárójelben megadtam a lemért mennyiségeket is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »
Pikk-pakk piskótatekercs: 8 ünnepi desszert, amit bárki el tud készíteni
Ha valami látványos, mégis egyszerű édességet keresünk a húsvéti asztalra,
Tovább olvasom »
Unod a sima főtt sonkát? Ezt a 8 húsvéti fogást imádni fogod
A húsvéti sonka sokaknál alapeleme az ünnepi menünek, de nem kell, hogy min
Tovább olvasom »