Sárgabarackos sütemény joghurtos tésztából recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 pohár (300 g) liszt
- 1 tasak sütőpor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 pohár cukor (200g)
- 1 pohár (315 g) sárgabarack ízű joghurt
- ½ pohár (1,5 dl) olaj
- 7-8 db érett sárgabarack
Tepsi kikenéséhez:
- 20 g margarin
- 1 ek liszt
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes méretű tepsit (24*39 cm) kikenünk margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel. A sütőport elkeverjük a lisztben.
A tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb fokozatosan kb. 3-4 percig verjük. Hozzákeverjük a joghurtot és az olajat. Legvégül beleszórjuk a sütőporos lisztet és alaposan összeforgatjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk a sűrű masszát. A barackot megtisztítjuk, darabokra vágjuk és kicsit belenyomjuk a tésztába. 190 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Ez egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető gyümölcsös desszert. Mércének a joghurt poharát használtam, de zárójelben megadtam a lemért mennyiségeket is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »