Sárgabarackos-ribizlis sütemény recept
Hozzávalók:
- 35 dkg búza rétesliszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 2 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg tejföl
- 1 tasak vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
- 10 dkg ribizli
- 4 nagyobb sárgabarack
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kikenünk vékonyan vajjal, és megszórjuk liszttel.
A gyümölcsöket megtisztítjuk. A réteslisztet egy tálba mérjük, majd beleszórjuk a sót, a sütőport, és jól elkeverjük.
Egy másik tálban a tojásokat a tejföllel elkeverjük, majd beleszórjuk a cukrokat, és tovább keverjük.
A két részt összeforgatjuk, a tésztát az előkészített tepsibe simítjuk.
A sárgabarackok magját eltávolítjuk, majd a gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk, és a tészta tetejére szórjuk a leszemezett ribizlivel együtt.
180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Gyorsan érik a sárgabarack, és igyekszem minél több sütit készíteni belőle. Sajnos idén nincs annyi a két fán, hogy lekvárt is főzzek. Ez a süti végtelenül egyszerű, gyorsan összeállítható, nem kell hozzá habverő sem. Csak összekeverjük az alapanyagokat, belesimítjuk a tepsibe, rászórjuk a gyümölcsöket, és már mehet is a sütőbe. Egy baj van vele, nehéz kivárni, hogy kihűljön, és végre ehessük.
A porcukrot igencsak elbírja, mert nem túl édes maga a tészta, de puha, könnyű, egyáltalán nem száraz.
A sárgabarackos-ribizlis sütemény kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 7 g