Sárgabarackos morzsasüti recept

Hozzávalók:
Morzsához:
- 10 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 csipet só
- 15 dkg liszt
Töltelékhez:
- 5 nagyobb, érett sárgabarack (maggal mért súlya 50 dkg)
Tésztához:
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tk sütőpor
Elkészítése:
A tésztához a margarint a cukrokkal, a sóval habosra keverjük, lassan hozzáadjuk a tojásokat, és tovább habosítjuk. Szép lassan beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
Egy közepes méretű tepsit (20*34 cm) kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát. A megtisztított barackok magját kivesszük, és a gyümölcsöt felcikkezzük, majd a tészta tetejére fektetjük.
A morzsához a margarint a cukorral, sóval és a liszttel összedolgozzuk. A barackra morzsoljuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig hőlégkeveréssel sütjük.
Tipp:
Ha már majdnem kihűlt, könnyen szeletelhetjük és porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »