Sárgabarackos morzsasüti recept

Hozzávalók:
Morzsához:
- 10 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 csipet só
- 15 dkg liszt
Töltelékhez:
- 5 nagyobb, érett sárgabarack (maggal mért súlya 50 dkg)
Tésztához:
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tk sütőpor
Elkészítése:
A tésztához a margarint a cukrokkal, a sóval habosra keverjük, lassan hozzáadjuk a tojásokat, és tovább habosítjuk. Szép lassan beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
Egy közepes méretű tepsit (20*34 cm) kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát. A megtisztított barackok magját kivesszük, és a gyümölcsöt felcikkezzük, majd a tészta tetejére fektetjük.
A morzsához a margarint a cukorral, sóval és a liszttel összedolgozzuk. A barackra morzsoljuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig hőlégkeveréssel sütjük.
Tipp:
Ha már majdnem kihűlt, könnyen szeletelhetjük és porcukorral meghintve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »