Sárgabarackos morzsasüti recept

Hozzávalók:
Morzsához:
- 10 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 csipet só
- 15 dkg liszt
Töltelékhez:
- 5 nagyobb, érett sárgabarack (maggal mért súlya 50 dkg)
Tésztához:
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tk sütőpor
Elkészítése:
A tésztához a margarint a cukrokkal, a sóval habosra keverjük, lassan hozzáadjuk a tojásokat, és tovább habosítjuk. Szép lassan beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
Egy közepes méretű tepsit (20*34 cm) kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát. A megtisztított barackok magját kivesszük, és a gyümölcsöt felcikkezzük, majd a tészta tetejére fektetjük.
A morzsához a margarint a cukorral, sóval és a liszttel összedolgozzuk. A barackra morzsoljuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig hőlégkeveréssel sütjük.
Tipp:
Ha már majdnem kihűlt, könnyen szeletelhetjük és porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »