Sárgabarackos-citromos pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez:
- 16 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 20 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 2-3 ek barna cukor
- kb 40 felezett sárgabarack
Elkészítése:
A puha vajat kezdjük el habosra keverni a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom levével és reszelt héjával (ízlés szerint több citromot is tehetünk bele). Ezután állandó keverés mellett, egyesével adjuk hozzá a tojások sárgáját és mindegyikkel keverjük alaposan össze.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a masszához. Ezután szintén keverjük alaposan össze, hogy egy sima masszát kapjunk.
A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a masszához.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen simítsuk bele a masszát. Ezután a tetejét rakjuk ki felezett sárgabarackkal, majd szórjuk meg a barna cukorral.
Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 35-40 percig, hogy a teteje szép arany barna legyen.
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a sütemény tetejét porcukorral, majd szeleteljük fel.