Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgabarack lekváros és vaníliakrémes piskótatekercs recept

Sárgabarack lekváros és vaníliakrémes piskótatekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    1 tekercs

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek liszt
    • 4 ek cukor
    • 1 mk szódabikarbóna
    • 1 mk sütőpor

    Lekváros hozzávalói:

    • Sárgabaracklekvár (Nem túl folyós)
    • Tetejét megszórjuk porcukorral

    Vaníliakrém hozzávalói:

    • 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
    • 0,5 l tej
    • 5 ek liszt
    • 6 ek cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor (főzős)

    Elkészítése:

    Egy egyszerű piskóta tésztát készítünk.

    A tojásokat szétválasztjuk a sárgáját a fehérjétől. Tojássárgáját a cukorral habosra kikeverjük a fehérjét pedig kemény habbá felverjük. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a sütőporral. A felvert tojásfehérjébe beleöntjük a cukros tojássárgáját és óvatosan összekeverjük, majd ebbe beleszitáljuk a lisztet. Nagyon óvatosan (levegősen) az egészet fakanállal összekeverjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe beleöntjük a masszát és egyenletesen elkenjük. ( Én a tetejére is teszek sütőpapírt, hogy ne nagyon barnuljon meg a teteje). Előmelegített sütőben kb. 170 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. (Tűpróbát azért végezzünk)

    A megsült piskótát (még melegen) egy nedves konyharuhára kiborítjuk és óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. Konyharuhával óvatosan felcsavarjuk a tésztát (Ha lehet próbáljuk meg jó szorosan összetekerni) és így hagyjuk kihűlni.

    Sárgabarackos:

    A kihűlt piskóta tekercset a konyharuhából kitekerjük és a tésztát megkenjük a lekvárral, majd megint összetekerjük (konyharuha nélkül) a tésztát. Megszórjuk a tetejét porcukorral.

    Vaníliakrémes:

    Egy lábosba bele öntjük a tejet. A tejbe bele tesszük a lisztet és addig főzzük, míg egy puding szerű krémet kapunk. Utána félre tesszük hűlni.

    A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük.

    A kihűlt krémbe bele tesszük a cukros margarint és a pudingport, jól összekeverjük, majd robot géppel szép simára keverjük.

    Kihűlt piskóta tekercset a konyharuhából kitekerjük és a tésztát megkenjük a krémmel, majd óvatosan (konyharuha nélkül) feltekerjük.

    A tekercset kívülről is bekenhetjük krémmel, vagy csak egyszerűen díszíthetjük is (nyomó
    zsákba teszünk a krémből és mintákat nyomunk).

    Hűtőbe tegyük be a krémes piskótát legalább 1-2 órára, hogy a krém egy kicsit megdermedjen, majd szeletelhető …

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Tepsi méret: 30*33cm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá