Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sakk szelet recept

Sakk szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A tészta hozzávalói

    • 20 dkg liszt
    • 2-3 kanál holland kakaópor
    • 20 dkg puha margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag sütőpor
    • csipet só

    Krém hozzávalói

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 10 dkg tejcsoki
    • 1 dl tejszín
    • 1 kanál méz

    Díszítés:

    • pörkölt mandula

    Elkészítése:

    A tészta készítése:

    A margarint felolvasztjuk, majd porcukorral robotgépbe tesszük és simára keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, jól összekeverjük, majd jöhet bele a sütőporral összekevert liszt.

    A tésztát elfelezzük, majd az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Sütőpapíros sütőlapra tesszük, a tepsi egyik oldalára a sárga masszát tesszük, a másik oldalára a csokisat. Közéjük egy csík sütőport teszünk, hogy ne keveredjenek. 170 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.

    Közben elkészítjük a krémet. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd amikor már felolvadt hozzáadjuk a habtejszínt és besűrítjük vele a csokoládét és hozzáadunk egy kanál mézet.

    Megvárjuk, amíg a tészták kihűlnek, majd egyforma hosszú csíkokra vágjuk és csoki krémmel összeragasztjuk.

    A tetejére is kenünk a krémből, majd megszórjuk pörkölt mandulával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá