Sakk szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tészta hozzávalói
- 20 dkg liszt
- 2-3 kanál holland kakaópor
- 20 dkg puha margarin
- 15 dkg porcukor
- 4 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Krém hozzávalói
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg tejcsoki
- 1 dl tejszín
- 1 kanál méz
Díszítés:
- pörkölt mandula
Elkészítése:
A tészta készítése:
A margarint felolvasztjuk, majd porcukorral robotgépbe tesszük és simára keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, jól összekeverjük, majd jöhet bele a sütőporral összekevert liszt.
A tésztát elfelezzük, majd az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Sütőpapíros sütőlapra tesszük, a tepsi egyik oldalára a sárga masszát tesszük, a másik oldalára a csokisat. Közéjük egy csík sütőport teszünk, hogy ne keveredjenek. 170 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd amikor már felolvadt hozzáadjuk a habtejszínt és besűrítjük vele a csokoládét és hozzáadunk egy kanál mézet.
Megvárjuk, amíg a tészták kihűlnek, majd egyforma hosszú csíkokra vágjuk és csoki krémmel összeragasztjuk.
A tetejére is kenünk a krémből, majd megszórjuk pörkölt mandulával.