Sakk szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
A tészta hozzávalói

  • 20 dkg liszt
  • 2-3 kanál holland kakaópor
  • 20 dkg puha margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 4 egész tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

Krém hozzávalói

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg tejcsoki
  • 1 dl tejszín
  • 1 kanál méz

Díszítés:

  • pörkölt mandula

Elkészítése:

A tészta készítése:

A margarint felolvasztjuk, majd porcukorral robotgépbe tesszük és simára keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, jól összekeverjük, majd jöhet bele a sütőporral összekevert liszt.

A tésztát elfelezzük, majd az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Sütőpapíros sütőlapra tesszük, a tepsi egyik oldalára a sárga masszát tesszük, a másik oldalára a csokisat. Közéjük egy csík sütőport teszünk, hogy ne keveredjenek. 170 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.

Közben elkészítjük a krémet. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd amikor már felolvadt hozzáadjuk a habtejszínt és besűrítjük vele a csokoládét és hozzáadunk egy kanál mézet.

Megvárjuk, amíg a tészták kihűlnek, majd egyforma hosszú csíkokra vágjuk és csoki krémmel összeragasztjuk.

A tetejére is kenünk a krémből, majd megszórjuk pörkölt mandulával.