Sajttorta málnaöntettel kicsit másképp recept

Hozzávalók:
- 40 dkg darált háztartási keksz
- 20 dkg olvasztott vaj
- 50 dkg mascarpone
- 3 dl tejszín
- 1 citrom reszelt héja
- 1 citrom leve
- cukor – ízlés szerint
- 30 dkg málna + cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A málnát és a cukrot egy lábasban kis lángon kb 10 percig összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal, majd beleszórjuk egyenletesen elosztva, a poharak aljába.
A mascarponéhoz ízlés szerint porcukrot adagolunk, ízesítjük citromhéjjal és citromlével és alaposan kikeverjük.
A tejszínt habbá verjük, a krémsajtot is hozzáadva kis fokozaton pár percig még habosítjuk.
Rétegezzük, majd a tetejére rácsurgatjuk a málna öntetet.
Tegyük hűtőbe legalább 1 órára, hogy kellően lehűljön.
A sajttorta málnaöntettel kicsit másképp kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 24 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »