Sajttorta málnaöntettel kicsit másképp recept
Hozzávalók:
- 40 dkg darált háztartási keksz
- 20 dkg olvasztott vaj
- 50 dkg mascarpone
- 3 dl tejszín
- 1 citrom reszelt héja
- 1 citrom leve
- cukor – ízlés szerint
- 30 dkg málna + cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A málnát és a cukrot egy lábasban kis lángon kb 10 percig összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal, majd beleszórjuk egyenletesen elosztva, a poharak aljába.
A mascarponéhoz ízlés szerint porcukrot adagolunk, ízesítjük citromhéjjal és citromlével és alaposan kikeverjük.
A tejszínt habbá verjük, a krémsajtot is hozzáadva kis fokozaton pár percig még habosítjuk.
Rétegezzük, majd a tetejére rácsurgatjuk a málna öntetet.
Tegyük hűtőbe legalább 1 órára, hogy kellően lehűljön.
A sajttorta málnaöntettel kicsit másképp kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 24 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

