Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtkrémes sütőtökös kocka recept

Sajtkrémes sütőtökös kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók a tésztához:

    • 12 dkg liszt
    • 5 dkg cukor
    • 7 dkg vaj
    • csipet só
    • 7 dkg darált mandula, vagy dió

    A krémhez:

    • 20 dkg krémsajt (philadelphia vagy mascarpone)
    • 25 dkg sütőtök püré
    • 6-8 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek keményítő
    • 1 kk fahéj
    • 1 kk szerecsendió

    Elkészítése:

    A tököt meg kell sütni. A tésztához egy tálba tesszük a lisztet, elmorzsoljuk a vajjal, belekeverjük a cukrot, sót, darált mandulát vagy diót, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha nehezen állna össze, adhatunk bele 1 kanál tejet.

    Kisméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát kézzel igazítva belenyomkodjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig elősütjük. Majd kihűtjük, mielőtt a krémet rátesszük.

    A krémhez a hozzávalókat kikeverjük. Rásimítjuk a tésztaalapra, majd 30 percre 180 fokra ismét a sütőbe tesszük. Kihűlt állapotban metéljük fel kockákra, és porcukorral meghintve tálaljuk.

    Tipp:

    A tésztaalap akár előző nap is megsüthető, a tök ugyancsak. Ha így előredolgozunk, igen rövid idő alatt elkészíthető ez a finom sütemény.
    Célszerű kisebb tepsiben sütni, hogy magasabb, mutatósabb legyen. Kb. 20×20-as tepsi lenne az ideális. Én nagyobban sütöttem, ezért kicsit laposabb lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá