Hozzávalók a tésztához:
A krémhez:
Elkészítése:
A tököt meg kell sütni. A tésztához egy tálba tesszük a lisztet, elmorzsoljuk a vajjal, belekeverjük a cukrot, sót, darált mandulát vagy diót, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha nehezen állna össze, adhatunk bele 1 kanál tejet.
Kisméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát kézzel igazítva belenyomkodjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig elősütjük. Majd kihűtjük, mielőtt a krémet rátesszük.
A krémhez a hozzávalókat kikeverjük. Rásimítjuk a tésztaalapra, majd 30 percre 180 fokra ismét a sütőbe tesszük. Kihűlt állapotban metéljük fel kockákra, és porcukorral meghintve tálaljuk.
A tésztaalap akár előző nap is megsüthető, a tök ugyancsak. Ha így előredolgozunk, igen rövid idő alatt elkészíthető ez a finom sütemény.
Célszerű kisebb tepsiben sütni, hogy magasabb, mutatósabb legyen. Kb. 20×20-as tepsi lenne az ideális. Én nagyobban sütöttem, ezért kicsit laposabb lett.