Sajtkrémes sütőtökös kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók a tésztához:

  • 12 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 7 dkg vaj
  • csipet só
  • 7 dkg darált mandula, vagy dió

A krémhez:

  • 20 dkg krémsajt (philadelphia vagy mascarpone)
  • 25 dkg sütőtök püré
  • 6-8 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 ek keményítő
  • 1 kk fahéj
  • 1 kk szerecsendió

Elkészítése:

A tököt meg kell sütni. A tésztához egy tálba tesszük a lisztet, elmorzsoljuk a vajjal, belekeverjük a cukrot, sót, darált mandulát vagy diót, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha nehezen állna össze, adhatunk bele 1 kanál tejet.

Kisméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát kézzel igazítva belenyomkodjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig elősütjük. Majd kihűtjük, mielőtt a krémet rátesszük.

A krémhez a hozzávalókat kikeverjük. Rásimítjuk a tésztaalapra, majd 30 percre 180 fokra ismét a sütőbe tesszük. Kihűlt állapotban metéljük fel kockákra, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

A tésztaalap akár előző nap is megsüthető, a tök ugyancsak. Ha így előredolgozunk, igen rövid idő alatt elkészíthető ez a finom sütemény.
Célszerű kisebb tepsiben sütni, hogy magasabb, mutatósabb legyen. Kb. 20×20-as tepsi lenne az ideális. Én nagyobban sütöttem, ezért kicsit laposabb lett.