Sajtkrémes, gesztenyés alagút recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek cukor
- 4 evőkanál finomliszt
- 1 ek holland kakaópor
- csipet só
- 1 tk sütőpor
Krém:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 3 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 40 ml rum
- 25 dkg mascarpone
Díszítés:
- 10 dkg ét tortabevonó massza
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor egyharmadával, a lisztet átforgatjuk a sütőporral és a kakaóporral. A tojások fehérjét verni kezdjük a csipet sóval, majd fokozatosan adagolva a cukorot, kemény habot verünk belőle.
A kétféle habot óvatosan összeforgatjuk, végül a lisztet is kanalanként beledolgozzuk, de csak finoman, hogy a hab ne törjön össze. Sütőpapírral bélelt, nagyobb tepsibe simítjuk, 180 fokon kb 10-15 percig sütjük. Ha megsült lehúzzuk róla a papírt és felszeljük akkora méretűre mint az őzgerinc formánk. Legyen egy szélesebb, ami belefér a formába, és egy keskenyebb, hosszabb, amivel majd befedjük a süteményt.
A gesztenyemasszából elveszünk 15 dkg-ot és rudat formázunk belőle, akkorát, amekkora az őzgerinc forma hossza. A formába tesszük a szélesebb lapot.
A krémhez a maradék gesztenyemasszát az ízesítőkkel és a mascarponéval kikeverjük és megtöltjük vele a piskótát 1 cm vastagon félköralakban. Közepére helyezzük a gesztenyerudat és a maradék krémmel befedjük. A másik lappal befedjük és fóliával betakarva hűtőbe tesszük.
A csokoládét az olajjal gőz felett olvasszuk meg és jól keverjük össze, majd ha teljesen kihűlt a sütemény kivesszük a formából és bevonjuk a csokival. Addig tegyük vissza a hűtőbe, míg a csoki teljesen megdermed. Vizes késsel szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

