Sajtkrémes, gesztenyés alagút recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 4 evőkanál finomliszt
- 1 ek holland kakaópor
- csipet só
- 1 tk sütőpor
Krém:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 3 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 40 ml rum
- 25 dkg mascarpone
Díszítés:
- 10 dkg ét tortabevonó massza
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor egyharmadával, a lisztet átforgatjuk a sütőporral és a kakaóporral. A tojások fehérjét verni kezdjük a csipet sóval, majd fokozatosan adagolva a cukorot, kemény habot verünk belőle.
A kétféle habot óvatosan összeforgatjuk, végül a lisztet is kanalanként beledolgozzuk, de csak finoman, hogy a hab ne törjön össze. Sütőpapírral bélelt, nagyobb tepsibe simítjuk, 180 fokon kb 10-15 percig sütjük. Ha megsült lehúzzuk róla a papírt és felszeljük akkora méretűre mint az őzgerinc formánk. Legyen egy szélesebb, ami belefér a formába, és egy keskenyebb, hosszabb, amivel majd befedjük a süteményt.
A gesztenyemasszából elveszünk 15 dkg-ot és rudat formázunk belőle, akkorát, amekkora az őzgerinc forma hossza. A formába tesszük a szélesebb lapot.
A krémhez a maradék gesztenyemasszát az ízesítőkkel és a mascarponéval kikeverjük és megtöltjük vele a piskótát 1 cm vastagon félköralakban. Közepére helyezzük a gesztenyerudat és a maradék krémmel befedjük. A másik lappal befedjük és fóliával betakarva hűtőbe tesszük.
A csokoládét az olajjal gőz felett olvasszuk meg és jól keverjük össze, majd ha teljesen kihűlt a sütemény kivesszük a formából és bevonjuk a csokival. Addig tegyük vissza a hűtőbe, míg a csoki teljesen megdermed. Vizes késsel szeletelhető.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »