Sacher-torta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg csokoládé
- 7 dkg finomliszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 0.5 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
Töltelék:
- 300 g sárgabaracklekvár
Bevonat:
- 8 dkg étcsokoládé
- 0,3 dl habtejszín
Elkészítése:
A vajat a cukorral, a megolvasztott csokoládéval és a tojások sárgájával habosra keverjük. Ezután hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és homogénre keverjük (ha szükséges, egy kis tejjel lazíthatjuk).
A tojásfehérjét egy csipet sóval keményre verjük, majd hozzáforgatjuk a csokoládés lisztes keverékhez.
Kivajazott tortaformába öntjük a masszát, és előmelegített 175 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűl, kettévágjuk és baracklekvárral megtöltjük.
A külsejét a felolvasztott csokoládéból és a hozzákevert tejszínből készült ganache-al vonjuk be.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »