Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sacher-torta recept

Sacher-torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg csokoládé
    • 7 dkg finomliszt
    • 0.5 csomag sütőpor
    • 0.5 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg cukor

    Töltelék:

    • 300 g sárgabaracklekvár

    Bevonat:

    • 8 dkg étcsokoládé
    • 0,3 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A vajat a cukorral, a megolvasztott csokoládéval és a tojások sárgájával habosra keverjük. Ezután hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és homogénre keverjük (ha szükséges, egy kis tejjel lazíthatjuk).

    A tojásfehérjét egy csipet sóval keményre verjük, majd hozzáforgatjuk a csokoládés lisztes keverékhez.

    Kivajazott tortaformába öntjük a masszát, és előmelegített 175 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

    Ha kihűl, kettévágjuk és baracklekvárral megtöltjük.

    A külsejét a felolvasztott csokoládéból és a hozzákevert tejszínből készült ganache-al vonjuk be.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá