Sacher-torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 4 db tojás
  • 10 dkg csokoládé
  • 7 dkg finomliszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 0.5 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor

Töltelék:

  • 300 g sárgabaracklekvár

Bevonat:

  • 8 dkg étcsokoládé
  • 0,3 dl habtejszín

Elkészítése:

A vajat a cukorral, a megolvasztott csokoládéval és a tojások sárgájával habosra keverjük. Ezután hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és homogénre keverjük (ha szükséges, egy kis tejjel lazíthatjuk).

A tojásfehérjét egy csipet sóval keményre verjük, majd hozzáforgatjuk a csokoládés lisztes keverékhez.

Kivajazott tortaformába öntjük a masszát, és előmelegített 175 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Ha kihűl, kettévágjuk és baracklekvárral megtöltjük.

A külsejét a felolvasztott csokoládéból és a hozzákevert tejszínből készült ganache-al vonjuk be.