Sacher rudak recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg jó minőségű csokoládé
- 1 dl habtejszín
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 15 dkg liszt
- 2 kk sütőpor
- 2 ek vanília aroma
- 10 dkg darált mandula
- 25 dkg baracklekvár a töltéshez
- 20 dkg tortabevonó étcsokoládé a tetejére
Elkészítése:
A csokoládét gőzfürdő felet megolvasztjuk és 1 dl habtejszínt öntünk hozzá, majd a vajat is beleolvasztjuk és jól elkeverjük. A robotgép táljába öntjük, ha kissé lehűlt, majd egyenként elkeverjük a tojásokat és az aromát a krémbe. Ezután a lisztbe keverjük a sütőport és a mandulát, majd a krémhez adjuk.
A közepes tepsit kibéleljük sütőpapírral, rásimítjuk a tésztát és a sütőben kb 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A tésztalapot vízszintesen kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, ráfektetjük a másikat. 1 cm széles, 6 cm hosszú rudakra vágjuk. A tortabevonót vízfürdő fölött felolvasztjuk és a szeleteket bevonjuk, a csokoládéval. Színes cukorral díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

