Sacher rudak recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg jó minőségű csokoládé
- 1 dl habtejszín
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 15 dkg liszt
- 2 kk sütőpor
- 2 ek vanília aroma
- 10 dkg darált mandula
- 25 dkg baracklekvár a töltéshez
- 20 dkg tortabevonó étcsokoládé a tetejére
Elkészítése:
A csokoládét gőzfürdő felet megolvasztjuk és 1 dl habtejszínt öntünk hozzá, majd a vajat is beleolvasztjuk és jól elkeverjük. A robotgép táljába öntjük, ha kissé lehűlt, majd egyenként elkeverjük a tojásokat és az aromát a krémbe. Ezután a lisztbe keverjük a sütőport és a mandulát, majd a krémhez adjuk.
A közepes tepsit kibéleljük sütőpapírral, rásimítjuk a tésztát és a sütőben kb 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A tésztalapot vízszintesen kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, ráfektetjük a másikat. 1 cm széles, 6 cm hosszú rudakra vágjuk. A tortabevonót vízfürdő fölött felolvasztjuk és a szeleteket bevonjuk, a csokoládéval. Színes cukorral díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »