Sacher kocka recept

Hozzávalók:
- 30 dkg étcsoki
- 12
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg margarin vagy vaj
- 22,5 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 22,5 dkg kristálycukor
- 18 g sütőpor
- 30 dkg liszt
Máz és bevonás:
- 20 dkg tortabevonó
- 2-3 evőkanál olaj
- 30 dkg baracklekvár
Elkészítése:
A tepsit kibéleltem sütőpapírral, az étcsokit gőz felett felolvasztottam. A margarint habosra kevertem, majd hozzáadtam az olvasztott csokit, a porcukrot, a vaníliás cukrot és egyenként a tojás sárgákat. A tojásfehérjét kemény habbá vertem a kristálycukorral. A tojáshabot a sütőporral elkevert liszttel váltakozva a csokis masszába vegyítettem.
A tésztát a tepsibe öntöttem és 190 fokon 20 percig, majd 160 fokon további 40 percig sütöttem. Tűpróbával kell ellenőrizni, hogy átsült-e (jól át kell sülnie, különben beesik a közepe a hűléskor).
Kristálycukorral meghintettem egy deszkát és a süteményt ráborítottam, a tepsit rátettem, lenyomattam egy nehezékkel és hagytam kihűlni. Ezután a sütőpapírt lehúztam róla és hosszában kettévágtam.
A felső fele maradt alul, megkentem baracklekvárral. Kenés előtt a baracklekvárból a rostokat eltávolítottam, egy szűrőn átpasszíroztam. Rátettem a másik lapot, felforrósított baracklekvárral lekentem. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztottam, a sütemény tetejét és az oldalát is bevontam vele.
Másfél adaggal sütöttem egy gáztepsiben (28×34 cm).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »