Rusztikus csokis szívek recept
Hozzávalók:
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12,5 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 35 dkg liszt
- 1 púpos tk sütőpor
- csipet só
- 18 dkg étcsokoládé
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A szoba hőmérsékletű margarint habosra keverjük a tojásokkal, a cukorral, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. Egy másik edényben a liszthez szórjuk a sót és a sütőport, majd összekavarjuk. A margarinos masszához szórjuk a sütőporos lisztet. Alaposan összedolgozzuk. Elég lágy a tészta. Hűtőbe hagyjuk pihenni 1 órát (időhiány miatt nálam ez 20 perc volt a fagyasztóban).
Erősen lisztezett felületen elnyújtjuk kb 0,5 cm vastagra. Egy közepes méretű szívformával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 7 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
A kockára tört csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk.
A szívek alját megmártjuk a csokoládéban, a felesleget hagyjuk kicsit lecsöpögni, majd sütőpapírra fektetjük. Ha megkötött a csoki, könnyen levehető a papírról. 40 db lett ebből az adagból.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

