Rusztikus csokis szívek recept

Hozzávalók:
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12,5 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 35 dkg liszt
- 1 púpos tk sütőpor
- csipet só
- 18 dkg étcsokoládé
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A szoba hőmérsékletű margarint habosra keverjük a tojásokkal, a cukorral, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. Egy másik edényben a liszthez szórjuk a sót és a sütőport, majd összekavarjuk. A margarinos masszához szórjuk a sütőporos lisztet. Alaposan összedolgozzuk. Elég lágy a tészta. Hűtőbe hagyjuk pihenni 1 órát (időhiány miatt nálam ez 20 perc volt a fagyasztóban).
Erősen lisztezett felületen elnyújtjuk kb 0,5 cm vastagra. Egy közepes méretű szívformával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 7 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
A kockára tört csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk.
A szívek alját megmártjuk a csokoládéban, a felesleget hagyjuk kicsit lecsöpögni, majd sütőpapírra fektetjük. Ha megkötött a csoki, könnyen levehető a papírról. 40 db lett ebből az adagból.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Levesrajongók álomválogatása – 12 tápláló és finom leves, ha valami meleget ennél
A levesek igazi komfortfogások – legyen szó füstölt kolbászos bablevesről,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »