Rusztikus csokis szívek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 egész tojás
  • 12,5 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 35 dkg liszt
  • 1 púpos tk sütőpor
  • csipet só
  • 18 dkg étcsokoládé
  • 2 ek étolaj

Elkészítése:

A szoba hőmérsékletű margarint habosra keverjük a tojásokkal, a cukorral, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. Egy másik edényben a liszthez szórjuk a sót és a sütőport, majd összekavarjuk. A margarinos masszához szórjuk a sütőporos lisztet. Alaposan összedolgozzuk. Elég lágy a tészta. Hűtőbe hagyjuk pihenni 1 órát (időhiány miatt nálam ez 20 perc volt a fagyasztóban).

Erősen lisztezett felületen elnyújtjuk kb 0,5 cm vastagra. Egy közepes méretű szívformával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon 7 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

A kockára tört csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk.
A szívek alját megmártjuk a csokoládéban, a felesleget hagyjuk kicsit lecsöpögni, majd sütőpapírra fektetjük. Ha megkötött a csoki, könnyen levehető a papírról. 40 db lett ebből az adagból.