Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rumpuncs pite recept

Rumpuncs pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg cukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 50 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 2 csomag rumpuncs-, vagy puncs pudingpor
    • 6 dl tej
    • 3 ek cukor
    • rum aroma
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a felkockázott margarinnal. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját és alaposan összegyúrjuk. A tésztát 2 részre osztjuk (1/3-2/3 arányban).

    A nagyobbik tésztát enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk és egy 35 x 25 cm-es tepsibe simítjuk.

    Krém készítése:

    A pudingport a cukorral elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadva a tejet csomómentesre keverjük. Lassú tűzön, kevergetve sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

    A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd a kihűlt pudingba forgatjuk a rum aromával együtt. A krémet rákenjük a tepsibe fektetett tésztalapra.

    A maradék 1/3 tésztából vékony csíkokat sodrunk, és berácsozzuk a sütemény tetejét.

    180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és szép világosra sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletelve kínáljuk.

    Tipp:

    Ez megint egy különleges, ízletes sütemény. Aki nálam kóstolta, az elkérte a receptjét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá