Rumpuncs pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumpuncs pite

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 5 tojássárgája
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 2 csomag rumpuncs-, vagy puncs pudingpor
  • 6 dl tej
  • 3 ek cukor
  • rum aroma
  • 5 tojásfehérje

Elkészítése:

Tészta készítése:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a felkockázott margarinnal. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját és alaposan összegyúrjuk. A tésztát 2 részre osztjuk (1/3-2/3 arányban).

A nagyobbik tésztát enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk és egy 35 x 25 cm-es tepsibe simítjuk.

Krém készítése:

A pudingport a cukorral elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadva a tejet csomómentesre keverjük. Lassú tűzön, kevergetve sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd a kihűlt pudingba forgatjuk a rum aromával együtt. A krémet rákenjük a tepsibe fektetett tésztalapra.

A maradék 1/3 tésztából vékony csíkokat sodrunk, és berácsozzuk a sütemény tetejét.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és szép világosra sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletelve kínáljuk.

Tipp:

Ez megint egy különleges, ízletes sütemény. Aki nálam kóstolta, az elkérte a receptjét.