Rumos meggyes, diós trüffel golyók recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Töltelék:
- 20 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg dió
- 1 dl rum /aroma/
- 50 ml meggylé
- 40 szem magozott meggy
Leöntéshez:
- 20 dkg csokibevonó
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
A száraz anyagokat összekeverjük. Hozzá adjuk a rumot és a meggylét, majd alaposan összegyúrjuk.
A masszát fóliába csomagolva, 30 percre hűtőbe tesszük.
A masszából kis golyókat gyúrunk, a közepébe teszünk egy szem meggyet. (kb 35-40 db lesz)
A kis golyókat 3 órát szikkasztjuk a hűtőben.
A csokoládét felolvasztjuk a vajjal elkeverve. A 3 óra leteltével lehűlt kis golyókat, megforgatjuk a meleg csokoládéban.
Alufóliával bélelt tálcára tett csokoládés trüffeleket, visszatesszük a hűtőbe tálalásig.
Tipp:
A meggy helyett, egy szem mandulát is tehetünk a közepébe .
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.