Rumos meggyes, diós trüffel golyók recept

Hozzávalók:
Töltelék:
- 20 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg dió
- 1 dl rum /aroma/
- 50 ml meggylé
- 40 szem magozott meggy
Leöntéshez:
- 20 dkg csokibevonó
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
A száraz anyagokat összekeverjük. Hozzá adjuk a rumot és a meggylét, majd alaposan összegyúrjuk.
A masszát fóliába csomagolva, 30 percre hűtőbe tesszük.
A masszából kis golyókat gyúrunk, a közepébe teszünk egy szem meggyet. (kb 35-40 db lesz)
A kis golyókat 3 órát szikkasztjuk a hűtőben.
A csokoládét felolvasztjuk a vajjal elkeverve. A 3 óra leteltével lehűlt kis golyókat, megforgatjuk a meleg csokoládéban.
Alufóliával bélelt tálcára tett csokoládés trüffeleket, visszatesszük a hűtőbe tálalásig.
Tipp:
A meggy helyett, egy szem mandulát is tehetünk a közepébe .
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »