Rumos meggyes, diós trüffel golyók recept
Hozzávalók:
Töltelék:
- 20 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg dió
- 1 dl rum /aroma/
- 50 ml meggylé
- 40 szem magozott meggy
Leöntéshez:
- 20 dkg csokibevonó
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
A száraz anyagokat összekeverjük. Hozzá adjuk a rumot és a meggylét, majd alaposan összegyúrjuk.
A masszát fóliába csomagolva, 30 percre hűtőbe tesszük.
A masszából kis golyókat gyúrunk, a közepébe teszünk egy szem meggyet. (kb 35-40 db lesz)
A kis golyókat 3 órát szikkasztjuk a hűtőben.
A csokoládét felolvasztjuk a vajjal elkeverve. A 3 óra leteltével lehűlt kis golyókat, megforgatjuk a meleg csokoládéban.
Alufóliával bélelt tálcára tett csokoládés trüffeleket, visszatesszük a hűtőbe tálalásig.
Tipp:
A meggy helyett, egy szem mandulát is tehetünk a közepébe .
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

