Rumos dióskocka recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 3/4 tasak sütőpor
- 20 dkg porcukor
- 12 dkg vaj
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek méz
- 4 dl tej
- csipetnyi só
Máz
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 1 dl rum
- 8 ek tej
- 4 ek kakaópor
Forgatáshoz:
- 25 – 30 dkg darált dió
Elkészítése:
A tésztához habosra keverjük a vajat a cukorral és a tojással, majd hozzáadjuk a mézet és a tejet. A masszát összekeverjük a sütőporos liszttel és egy kb 20 x 30 – as kivajazott, belisztezett tepsibe simítjuk. 180 °C – os sütőben 25 perc alatt megsütjük, de végezzünk tűpróbát.
Ha a tészta megsült, borítsuk ki a tepsiből és hagyjuk teljesen kihűlni, majd kockázzuk fel.
A diót egy száraz serpenyőben pirítsuk meg és ha kihűlt, daráljuk meg.
Az öntet hozzávalóit forraljuk össze, ha már langyosra hűlt, mártogassuk meg a tésztát benne és végül hempergessük meg a dióban.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 mennyei kókuszos süti, amit imádni fogsz!
A kókuszos sütemények mindig különleges helyet foglalnak el az édességek vi
Tovább olvasom »
Új kedvenceid lesznek: 8 torta, amit egyszer meg kell kóstolni
Ha úgy érezzük, hogy már minden klasszikus tortát kipróbáltunk, itt az idej
Tovább olvasom »
11 spárgás recept, amit kár lenne kihagyni tavasszal
A spárga igazi tavaszi kincs, amely nemcsak rendkívül egészséges, de sokold
Tovább olvasom »
10 mennyei citromos sütemény, ha valami frissítőre és különlegesre vágysz!
Ebben a válogatásban tíz mennyei citromos süteményt gyűjtöttünk össze, amel
Tovább olvasom »
Rakott finomságok: 10 kiadós ötlet ebédre vagy vacsorára
A rakott fogások ráadásul előre is elkészíthetők, jól melegíthetők, így ide
Tovább olvasom »
Villámgyors sütemények háztartási kekszből
A kekszes sütik mindig igazi jolly jokerek a konyhában: gyorsan elkészíthet
Tovább olvasom »