Rumos dióskocka recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 3/4 tasak sütőpor
- 20 dkg porcukor
- 12 dkg vaj
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek méz
- 4 dl tej
- csipetnyi só
Máz
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 1 dl rum
- 8 ek tej
- 4 ek kakaópor
Forgatáshoz:
- 25 – 30 dkg darált dió
Elkészítése:
A tésztához habosra keverjük a vajat a cukorral és a tojással, majd hozzáadjuk a mézet és a tejet. A masszát összekeverjük a sütőporos liszttel és egy kb 20 x 30 – as kivajazott, belisztezett tepsibe simítjuk. 180 °C – os sütőben 25 perc alatt megsütjük, de végezzünk tűpróbát.
Ha a tészta megsült, borítsuk ki a tepsiből és hagyjuk teljesen kihűlni, majd kockázzuk fel.
A diót egy száraz serpenyőben pirítsuk meg és ha kihűlt, daráljuk meg.
Az öntet hozzávalóit forraljuk össze, ha már langyosra hűlt, mártogassuk meg a tésztát benne és végül hempergessük meg a dióban.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.