Rumos-diós piskótatekercs recept

Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból piskóta
- 4 dl tej
- 1 cs. vaniliás pudingpor
- 15 ek cukor
- 1/2 dl rum
- 20 dkg margarin
- 15 dkg darált dió
- csokireszelék a tetejére
Elkészítése:
8 tojásból piskótát sütünk, még melegen nedves konyharuhában feltekerjük.
A krémhez a tejből, cukorból és a vaniliás pudingporból pudingot főzünk, hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt hozzáadjuk a rumot, majd gépi habverővel összedolgozzuk a margarinnal és a darált dióval.
A kihűlt piskótát kitekerjük, megtöltjük a krém 2/3-ával. A maradék krémmel bevonjuk a süteményt.
Tetejét díszítjük. Másnap szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »