Rumos-diós piskótatekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 8 tojásból piskóta
  • 4 dl tej
  • 1 cs. vaniliás pudingpor
  • 15 ek cukor
  • 1/2 dl rum
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg darált dió
  • csokireszelék a tetejére

Elkészítése:

8 tojásból piskótát sütünk, még melegen nedves konyharuhában feltekerjük.

A krémhez a tejből, cukorból és a vaniliás pudingporból pudingot főzünk, hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt hozzáadjuk a rumot, majd gépi habverővel összedolgozzuk a margarinnal és a darált dióval.

A kihűlt piskótát kitekerjük, megtöltjük a krém 2/3-ával. A maradék krémmel bevonjuk a süteményt.

Tetejét díszítjük. Másnap szeleteljük.