Rózsi szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 45 dkg liszt
- 18 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- 2 dkg kakaópor
- tejföl
Krém:
- 1 cs vaniliás pudingpor
- 2,5 dl tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- sárgabaracklekvár
Tetejére:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg porcukor
- olvasztott csoki
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrjuk és a tésztát három részre osztjuk. Az egyik felébe egy kanál tejföllel belegyúrjuk a kakaóport.
A két sárga lapot és a kakaósat is, közepes méretű sütőben kisütjük 200 fokon. Az alsó lap világos, erre sárgabaracklekvárt kenünk, majd a barna lapot ráhelyezzük. A pudingport a tejjel a szokásos eljárással felfőzzük, kihűtjük.
A margarinból é a porcukorból krémet készítünk, a kihült pudinggal összekeverjük és a csokis lapra simítjuk. Erre jön a második világos lap és a góz fölött felvert tojásfehérje hab. A habot olvasztott csokival díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »