Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rózsi szelet recept

Rózsi szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 45 dkg liszt
    • 18 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1 cs sütőpor
    • 2 dkg kakaópor
    • tejföl

    Krém:

    • 1 cs vaniliás pudingpor
    • 2,5 dl tej
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • sárgabaracklekvár

    Tetejére:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 20 dkg porcukor
    • olvasztott csoki

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrjuk és a tésztát három részre osztjuk. Az egyik felébe egy kanál tejföllel belegyúrjuk a kakaóport.

    A két sárga lapot és a kakaósat is, közepes méretű sütőben kisütjük 200 fokon. Az alsó lap világos, erre sárgabaracklekvárt kenünk, majd a barna lapot ráhelyezzük. A pudingport a tejjel a szokásos eljárással felfőzzük, kihűtjük.

    A margarinból é a porcukorból krémet készítünk, a kihült pudinggal összekeverjük és a csokis lapra simítjuk. Erre jön a második világos lap és a góz fölött felvert tojásfehérje hab. A habot olvasztott csokival díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá