Rózsi szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • 18 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs sütőpor
  • 2 dkg kakaópor
  • tejföl

Krém:

  • 1 cs vaniliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • sárgabaracklekvár

Tetejére:

  • 3 tojás fehérje
  • 20 dkg porcukor
  • olvasztott csoki

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrjuk és a tésztát három részre osztjuk. Az egyik felébe egy kanál tejföllel belegyúrjuk a kakaóport.

A két sárga lapot és a kakaósat is, közepes méretű sütőben kisütjük 200 fokon. Az alsó lap világos, erre sárgabaracklekvárt kenünk, majd a barna lapot ráhelyezzük. A pudingport a tejjel a szokásos eljárással felfőzzük, kihűtjük.

A margarinból é a porcukorból krémet készítünk, a kihült pudinggal összekeverjük és a csokis lapra simítjuk. Erre jön a második világos lap és a góz fölött felvert tojásfehérje hab. A habot olvasztott csokival díszítjük.