Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rózsa szelet recept

Rózsa szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 5 dkg zsír
    • 15 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek tejföl
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 citrom leve és reszelt héja
    • 2 ek kakaópor
    • 6 ek baracklekvár (lapok kenéséhez)

    Szóráshoz:

    • 20 dkg darált dió
    • 5 dkg kristálycukor

    Máz:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 15 dkg cukor

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

    A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a margarinnal és a zsírral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a kakaó kivételével!), és a tésztát jól összegyúrjuk. 3 egyforma részre osztjuk. Az egyik cipóba beledolgozzuk a kakaóport, és mindegyik lapot egyforma méretűre nyújtjuk (24 x 39 cm-es tepsi méretűre).

    A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és beletesszük az egyik világos tésztalapot. Megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk a cukorral elkevert darált dió felével. Erre ráhelyezzük a kinyújtott barna lapot, szintén megkenjük lekvárral, és rászórjuk a maradék cukrozott darált diót. Ráhelyezzük a maradék fehér tésztalapot. Tetejét szurkáljuk meg villával.

    Tegyük be a közben felmelegedett sütőbe, és kb. 25 perc alatt süssük készre.

    A mázat a megsült, és még meleg tészta tetejére helyezzük.

    Máz készítése:

    A hozzávalókat habosra keverjük, és a még meleg, kisült süteményre egyenletesen rákenjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá