Rózsa szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 5 dkg zsír
- 15 dkg cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 2 ek kakaópor
- 6 ek baracklekvár (lapok kenéséhez)
Szóráshoz:
- 20 dkg darált dió
- 5 dkg kristálycukor
Máz:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a margarinnal és a zsírral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a kakaó kivételével!), és a tésztát jól összegyúrjuk. 3 egyforma részre osztjuk. Az egyik cipóba beledolgozzuk a kakaóport, és mindegyik lapot egyforma méretűre nyújtjuk (24 x 39 cm-es tepsi méretűre).
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és beletesszük az egyik világos tésztalapot. Megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk a cukorral elkevert darált dió felével. Erre ráhelyezzük a kinyújtott barna lapot, szintén megkenjük lekvárral, és rászórjuk a maradék cukrozott darált diót. Ráhelyezzük a maradék fehér tésztalapot. Tetejét szurkáljuk meg villával.
Tegyük be a közben felmelegedett sütőbe, és kb. 25 perc alatt süssük készre.
A mázat a megsült, és még meleg tészta tetejére helyezzük.
Máz készítése:
A hozzávalókat habosra keverjük, és a még meleg, kisült süteményre egyenletesen rákenjük.