Rózsa kalácskák recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 190 ml tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk fahéj
- 3 dkg élesztő
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- reszelt citromhéj
- vaj a kenéshez
- fahéjas cukor a szóráshoz
Elkészítése:
A hozzávalókat alaposan kidagasztjuk és 30 percig kelesztjük. Kettévesszük a tésztát. 2-3 mm vastagra kinyújtjuk. 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát.
Mindegyik tészta korongot megkenjük olvasztott vajjal, és elkezdjük megformázni a rózsákat.
Vesszünk egy korongot és felcsavarjuk, ez lesz a rózsa közepe, majd a szirmokat köré rakosgatjuk kb 15-16 szirom kell egy rózsához.
Egy muffin sütő formát kivajazunk és a rózsát a mélyedésébe tesszük. De ne mindegyik mélyedésbe, mert nagyon megnőnek.
Olvasztott vajjal lekenjük és fahéjas cukorral megszórjuk. 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »