Rózsa kalácskák recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 190 ml tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk fahéj
- 3 dkg élesztő
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- reszelt citromhéj
- vaj a kenéshez
- fahéjas cukor a szóráshoz
Elkészítése:
A hozzávalókat alaposan kidagasztjuk és 30 percig kelesztjük. Kettévesszük a tésztát. 2-3 mm vastagra kinyújtjuk. 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát.
Mindegyik tészta korongot megkenjük olvasztott vajjal, és elkezdjük megformázni a rózsákat.
Vesszünk egy korongot és felcsavarjuk, ez lesz a rózsa közepe, majd a szirmokat köré rakosgatjuk kb 15-16 szirom kell egy rózsához.
Egy muffin sütő formát kivajazunk és a rózsát a mélyedésébe tesszük. De ne mindegyik mélyedésbe, mert nagyon megnőnek.
Olvasztott vajjal lekenjük és fahéjas cukorral megszórjuk. 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »