Rózsa kalácskák recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 190 ml tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk fahéj
- 3 dkg élesztő
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- reszelt citromhéj
- vaj a kenéshez
- fahéjas cukor a szóráshoz
Elkészítése:
A hozzávalókat alaposan kidagasztjuk és 30 percig kelesztjük. Kettévesszük a tésztát. 2-3 mm vastagra kinyújtjuk. 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát.
Mindegyik tészta korongot megkenjük olvasztott vajjal, és elkezdjük megformázni a rózsákat.
Vesszünk egy korongot és felcsavarjuk, ez lesz a rózsa közepe, majd a szirmokat köré rakosgatjuk kb 15-16 szirom kell egy rózsához.
Egy muffin sütő formát kivajazunk és a rózsát a mélyedésébe tesszük. De ne mindegyik mélyedésbe, mert nagyon megnőnek.
Olvasztott vajjal lekenjük és fahéjas cukorral megszórjuk. 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »